Een nieuw begin

Elk jaar is de start van het seizoen weer anders. Dit jaar gaat het samen met veel regen en harde wind. Het is niet altijd prettig om buiten te werken. Maar nu breekt het moment aan dat er weer leven komt. Planten beginnen te groeien en de bloembollen staan alweer een tijdje te bloeien. Een nieuw begin is gemaakt!

Het is ook de start van het grasmaaien. De eerste ronde is al achter de rug. En dat geeft best veel voldoening! Lekker alles strak maken. Ook de kleur van het gazon geeft weer een hoopvolle gloed. Weer een nieuw begin!

Waar het televisieprogramma over een mol net haar laatste climax heeft bereikt, hoop ik dat dat in de tuin ook het geval gaat zijn. Want het waren veel en hoge molshopen dit jaar! Het gazon ging er op veel plaatsen aan onderdoor. En de verzakkingen waarmee de talloze gangen gepaard gaan, zijn ook niet plezierig.

PLANTWERK - gazon

Maar het is nu dus tijd om vooruit te kijken! Er ligt een mooi seizoen op ons te wachten. In onze tuin gaan we een nieuw gedeelte inrichten. Het wordt een tuin in een tuin. Maar dan wel zonder definitieve afsluiting. Deze nieuwe tuin gaat de omliggende tuin als landschap gebruiken. Een goede overgang is dan belangrijk. Er komt een vijver in en voor het eerst gaan we een bestrating toepassen. Zo wordt het echt een tuin die je kunt spiegelen aan een particuliere versie.

Het zal nog wel even duren eer dat de grootste hoeveelheid aan planten erin kan. Dit komt door de enorme hoeveelheid haagwinde die we eerst tegen proberen te gaan door de bodem af te dekken met zwarte landbouwfolie (die we nog hebben liggen van een eerder project). Hieronder al vast een indicatie van de plek. Met jalons en koord hebben we al een beetje aangegeven wat er gaat gebeuren.

PLANTWERK: een nieuw begin
foto genomen op 16 maart 2019