PLANTWERK: Planten siergrassen en natuurlijke tuinen

De dagen worden weer korter en het licht veranderd. De herfst is in aantocht! Tijd om verder te kijken. Nieuwe planten in de borders en wachten op het voorjaar. Bestel bij PLANTWERK al je nieuwe toevoegingen. Veel shop plezier!

shop hier

vaste planten en siergrassen online kopen

De uitstraling van een tuin wordt grotendeels bepaald door de planten die erin verwerkt zijn. Niet alleen in het voorjaar, maar vooral ook de herfst en winter zijn leuke perioden om een mooie border met planten te hebben. Let daarom bij het uitzoeken van vaste planten en siergrassen op de vorm van het blad en de bloem. Als je dat onder de knie hebt, dan is de border snel geslaagd! PLANTWERK voor sterke planten!

Naar de plantenshop

wij kweken al onze planten zelf

Werken met planten in tuinen vinden wij leuk. Daarom zijn we ze ook gaan kweken. Dat hele proces van zaad tot plant is mooi om te zien. Op dit moment kweken wij ongeveer 500 tot 600 verschillende soorten planten. Het gaat dan om een groot assortiment vaste planten en siergrassen. Varens, heesters en bomen kun je trouwens ook bij ons vinden.

Neem contact op

In onze tuin kun je alle planten terugvinden

Alle planten die wij bij PLANTWERK kweken en toepassen in tuinen, hebben eerst enkele jaren in onze eigen tuin gestaan. Daar kunnen ze volop groeien en een volwassen fase bereiken. Vervolgens kunnen we ook goed zien hoe de kwaliteit van het wortelgestel is. En dat zegt weer veel over de kracht van de plant.

Kijk hier voor foto's

Een tuin heeft vier seizoenen

Wij leggen een bijzondere focus op de kwaliteit van de planten in de herfst en de winter. Omdat ook dan jouw tuin er goed uit kan zien. Afstervende planten geven een mooi beeld. Je moet er alleen de schoonheid van in kunnen zien. PLANTWERK heeft een goede basiscollectie met dit soort planten. Daarnaast vind je ook nog veel weefplanten en vulplanten. Je kunt alle planten siergrassen en natuurlijke tuinen op onze site vinden

Ga naar de plantenshop

tuinontwerpen en beplantingen

Het maken van een indeling voor je tuin lijkt misschien eenvoudig. Als je graag veel planten gebruikt, dan moet je daar vanaf het begin rekening mee houden. Werk van de ene naar de andere border. Als je er niet uitkomt, dan kunnen we je hiermee helpen. Wij maken ook tuinontwerpen en beplantingsplannen. Op deze manier ga je gedegen te werk en voorkom je veel fouten. Frank heeft zijn eigen ontwerpstudio. Via onderstaande link kom je daar terecht.

frank heijligers STUDIO

Wij zijn Caroline en Frank.

Inmiddels werken we al 6 jaar aan PLANTWERK. Het werk is dus niet meer zo nieuw. De naam wel! Van 2013 tot 2019 stonden PLANTWERK bekend onder de naam Kwekerij van Nature. We zijn nog steeds op dezelfde locatie in Nuenen gevestigd. Onze collectie planten wordt ieder jaar beter. We proberen te vernieuwen op meerdere vlakken. Ook de tuin waarin wij veel experimenteren wordt in 2019 weer flink veranderd.

Graag tot ziens!

Foto’s: Bas Gijselhart

Bij PLANTWERK kweken wij zoveel mogelijk op een biologisch verantwoorde manier. Wij gebruiken geen bestrijdingsmiddelen!

PLANTWERK

blog!

Check hier de laatste nieuwe berichten!

Helemaal klaar voor de Herfst!

Zoek nu je nieuwe plantcombinaties bij elkaar!

Click op een categorie hieronder en ga snel aan de slag!

Om een extra ‘touch’ aan je border te geven, kijk dan eens bij de categorie vaste planten naar mengplanten

Volg ons op Pinterest

Volg ons op Instagram