tuinontwerp en beplantingsplan

tuinontwerp

Een tuinontwerp begint met de lay-out van je tuin. Ben je hier tevreden over? Of niet helemaal? Dan starten we met het doornemen van alle wensen. Waar wil je zitten? Juist in de zon, of er buiten. Op welk moment? Zijn er nog meer elementen die in de tuin moeten komen, zoals speeltoestellen? Wil je de huizen aan de achterzijde afschermen, of juist het landschap betrekken bij de inrichting van de tuin?

Denk aan ruimte, maar ook aan de inrichting. Borders die gevuld kunnen worden met planten hebben ruimte nodig. Daarom is het goed om een beeld te hebben van hoe je in je tuin leeft.

Vergeet ook niet dat je de tuin voor het grootste gedeelte van het jaar van binnenuit ziet. Dat moet er ook een beetje aantrekkelijk uitzien. Kun je dat over laten lopen in elkaar?

Als al deze vraagstukken een antwoord hebben gekregen wordt het masterplan gemaakt. Het tuinontwerp is ontstaan! Hierna volgt het beplantingsplan, de inrichting van de tuin.

beplantingsplan

Het beplantingsplan is het logische vervolg op het tuinontwerp. Niet te onderschatten! In dit plan komen de verschillende lagen van aanplant naar voren. Bomen, heesters, vaste planten, siergrassen en vaak ook bloembollen. Dit is de inrichting van de tuin. Deze is flexibel en ieder jaar weer anders. Er zijn invloeden van weer en dieren. Water is belangrijk!

Dan heb je nog de verschillende bloeitijden en bloemvormen. Bladvormen en texturen. Met alles moet je rekening houden.

Gemakkelijk onderhoud! Ook zoiets. Hagen, en andere structuren geven de tuin een body.

Als dit plan goed gemaakt wordt, dan heb je lang plezier van de tuin. Maar laat niet alles los! Een tuin is gecultiveerd en heeft werk, inzicht en onderhoud nodig!

Voor meer informatie kijk ook eens op www.frankheijligers.nl of voor alleen een beplantingsplan

tuinontwerp
tuinontwerp
beplantingsplan
beplantingsplan
beplantingsplan