seizoen 2021 – 2022

Vaste planten en siergrassen

Bestel je planten eenvoudig online. Versturen per post of afhalen is allebei mogelijk

01

Online bestellen

 

Onze kwekerij van vaste planten en siergrassen is momenteel niet te bezoeken.We hebben een overzichtelijke webshop gemaakt. Hierop zijn alle planten te vinden die we op dit moment kunnen leveren. Het assortiment wisselt voortdurend.

Het is altijd leuk om planten bij elkaar te zoeken. Maar om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben we een online winkel gemaakt. Hier kun je zelf een lijst met planten samenstellen. Of juist die leuke toevoeging voor een border vinden. Alle planten kun je selecteren op hoogte, bloemkleur, bloeitijd en zelfs op toepassing.

Succes ermee!

En als het niet lukt, of je ziet door de bomen het bos niet meer, bel of mail dan even om de mogelijkheden voor een professioneel plan door te nemen.

kwekerij van vaste planten en siergrassen

PLANTWERK

02

Nieuwe soorten

 

Ieder jaar zijn we weer op zoek naar nieuwe planten die bij ons assortiment passen. Dat doen we online bij zadenleveranciers, maar ook bij andere kwekers. Het blijft leuk om op zoek te gaan en iets anders te vinden dan je gepland had.

Alle planten zetten we eerst in onze tuin om te kijken wat de groeikracht, groeivorm en bloei zal brengen. En wat ook belangrijk is, is het een aanwinst of niet? Er zijn vele soorten Panicum bijvoorbeeld, maar daarvan lijken er ook weer veel op elkaar. De verwachtingen zijn in ieder geval elk voorjaar hoog, maar wat zal het brengen?

Links staat een afbeelding van Schizachyrium ‘Ha Ha Tonka’. Gevonden door Cassian Schmidt. Dit is een prachtige nieuwe plant.

Bij ons te bestellen!

03

Rondleidingen

 

Door de toenemende vraag naar planten hebben we geen tijd meer om rondleidingen te geven. In de plaats daarvan organiseren we 2x per jaar een Buitendag. Je bent dan van harte welkom om lekker in onze tuin rond te wandelen.

Natuurlijk is er ook koffie en thee. En er zijn exposanten en andere kleine ondernemers uit de buurt die graag hun producten laten zien.

04

Wij kweken

 

planten die het grootste gedeelte van het jaar mooi zijn. Wij kweken vaste planten en siergrassen. Dit doen wij om een reden. Het zijn zeer dynamische planten, die in 1 jaar hun cyclus helemaal maken. Van groei, naar bloei, naar zaad en dan sterft de plant af. Om volgend jaar weer opnieuw te beginnen.

Dit is een mooi proces, wat er voor zorgt dat er ook veel te zien is in een jaar. Daarnaast zijn het voornamelijk aantrekkelijke planten voor insecten en bijen.

Wij letten er dus op dat de plant een aantal waarden heeft. Zoals bijvoorbeeld een mooie bladstructuur, of een mooie bladkleur. Een aantrekkelijke bloeiwijze of een spetterende verkleuring in het najaar.

05

Vlinderplanten

 

Dit zijn enkele van onze TOP vlinderplanten. Klik eenvoudig op de foto’s en je gaat meteen naar de webshop.

06

Bladstructuren

Stachys monnieri ‘Hummelo’ + Achillea ‘Lächsschonheit’

Stachys Hummelo + Achillea

07

Uitgebloeid

Verschillende kleuren van uitgebloeide planten

herfst in de tuin

08

Winter

Asclepias ‘Ice Ballet’

Asclepias incarnata 'Ice Ballet'