Borderpakketten

Bij PLANTWERK krijgen we steeds vaker de vraag of er ook kant-en-klare borderpakketten verkrijgbaar zijn.

Er zijn borderpakketten voor zon, schaduw, halfschaduw. Kant-en-klare borderpakketten voor het hele jaar bloei in je tuin. Hiervoor heb je geen beplantingsplan nodig!

Een borderpakket is een speciaal samengestelde hoeveelheid vaste planten en siergrassen die op dezelfde plek in je tuin, samen kunnen groeien. Er zijn vele soorten borderpakketten verkrijgbaar bij allerlei winkels. Die van ons onderscheiden zich doordat ze gemaakt zijn door kwekers en beplantingsontwerpers. De kennis die wij hebben opgedaan is vertaald naar deze pakketten. Onze borderpakketten zijn degelijk en bevatten vaste planten en siergrassen die sterk zijn en niet met elkaar gaan concurreren. De borderpakketten zijn gevuld met combinaties van planten en grassen die bij PLANTWERK gekweekt worden.

Extra uitleg:

De borderpakketten zijn samengesteld zodat je naar eigen inzicht de planten in de border kunt zetten. Door elkaar, of juist in groepjes. Doe het naar je eigen smaak.

Soms is het nodig om de pakketten aan te vullen met extra planten, omdat je net iets meer ruimte hebt. Doe dit dan met de planten die je extra mooi vind uit het pakket. Komt altijd goed!

Borderpakketten door plantwerk

Onze borderpakketten zijn voor iedereen gemakkelijk te gebruiken. Ook al ben je geen tuinier. De enige regel die je in de gaten moet houden, is dat de planten op een afstand van zo’n 30 tot 40 cm. van elkaar geplant moeten worden. Dit doe je om concurrentie tegen te gaan. Verder kun je helemaal je eigen fantasie gebruiken. Dus je maakt de doos met het borderpakket open, zet de plantensoorten bij elkaar en vervolgens plaats je deze naar een plek in de border. Als alles goed verdeeld is, kun je aanplanten. Geef de planten vervolgens goed water en blijf dit volhouden totdat je merkt dat ze goed geworteld zijn. In principe kun je altijd aanplanten, maar in het najaar is dat meer gemakkelijk dan in het voorjaar. Dan kan er snel droogte ontstaan en drogen de planten in de grond uit.

Het hele jaar door genieten van planten uit de borderpakketten

Het is niet altijd gemakkelijk om een keuze te kunnen maken uit het grote assortiment planten die we bij PLANTWERK kweken. Daarnaast moet je bedenken of de planten die je mooi vind wel bij elkaar passen en met elkaar kunnen leven. Ook de plek is belangrijk. In de zon, of schaduw. Of misschien er tussenin? En welke hoogte heb je voor ogen? Zijn alle planten dan even hoog of zijn er leuke uitschieters. In de borderpakketten die we samenstellen houden we hier rekening mee. En we planten alles aan in de tuin van PLANTWERK om zo gedegen advies te kunnen geven en het proces te monitoren.

Borderpakketten combineren

We zien steeds vaker dat er meerdere soorten pakketten gekocht worden door onze klanten. De borderpakketten zijn goed met elkaar te combineren. Een border is meestal groter dan de hoeveelheid planten in 1 pakket. Let wel op dat je dan dezelfde standplaats uitkiest. Wij hebben borderpakketten voor volle zon, halfschaduw en schaduw.

Voor ieder seizoen

Vier seizoenen lang genieten van een tuin gevuld met planten uit onze borderpakketten. We willen jou laten ervaren hoe je een tuinseizoen goed kunt beleven. Van april tot en met december. Er is altijd wel iets te zien en in bloei. De pakketten zijn op die manier opgebouwd. Het kweken van planten is een mooi vak, maar uiteindelijk moeten de planten naar tuinen en is het fijn als iedereen er plezier aan beleefd. We delen onze liefde voor planten graag met onze klanten.