Bestel planten online

Vaste planten en siergrassen online kopen.

Naar de plantenshop

wij kweken al onze planten zelf

Werken met planten in tuinen vinden wij leuk. Daarom zijn we ze ook gaan kweken. Dat hele proces van zaad tot plant is mooi om te zien. Op dit moment kweken wij ongeveer 500 tot 600 verschillende soorten planten. Het gaat dan om een groot assortiment vaste planten en siergrassen. Varens, heesters en bomen kun je trouwens ook bij ons vinden.

Neem contact op

In onze tuin kun je alle planten terugvinden

Alle planten die wij bij PLANTWERK kweken en toepassen in tuinen, hebben eerst enkele jaren in onze eigen tuin gestaan. Daar kunnen ze volop groeien en een volwassen fase bereiken. Vervolgens kunnen we ook goed zien hoe de kwaliteit van het wortelgestel is. En dat zegt weer veel over de kracht van de plant.

Kijk hier voor foto's

Een tuin heeft vier seizoenen

Wij leggen een bijzondere focus op de kwaliteit van de planten in de herfst en de winter. Omdat ook dan jouw tuin er goed uit kan zien. Afstervende planten geven een mooi beeld. Je moet er alleen de schoonheid van in kunnen zien. PLANTWERK heeft een goede basiscollectie met dit soort planten. Daarnaast vind je ook nog veel weefplanten en vulplanten. Je kunt alle planten siergrassen en natuurlijke tuinen op onze site vinden

Ga naar de plantenshop

tuinontwerpen en beplantingen

Het maken van een indeling voor je tuin lijkt misschien eenvoudig. Als je graag veel planten gebruikt, dan moet je daar vanaf het begin rekening mee houden. Werk van de ene naar de andere border. Als je er niet uitkomt, dan kunnen we je hiermee helpen. Wij maken ook tuinontwerpen en beplantingsplannen. Op deze manier ga je gedegen te werk en voorkom je veel fouten. Frank heeft zijn eigen ontwerpstudio. Via onderstaande link kom je daar terecht.

frank heijligers STUDIO

Het belang van een goed beplantingsplan

In een beplantingsplan staat beschreven hoeveel en welke planten, op een bepaalde plek in de tuin dienen te komen staan. Voorafgaand hieraan dient er altijd eerst een uitgebreide analyse van de tuin plaats te vinden. De kunst van een goed plan is het creëren van de juiste combinaties groenblijvende beplanting en rijk bloeiende planten. Dit zorgt er namelijk voor dat je heel het jaar door kunt genieten van een mooi, verzorgde tuin. Elke tuinplant heeft zijn eigen uitstraling, door bijvoorbeeld zijn prachtige kleuren of de speciale bladvorm. Door deze verschillende mooie eigenschappen te combineren krijgt iedere border een prachtige natuurlijke uitstraling.

De hoeveelheid zonlicht in een tuin meenemen in jouw beplantingsplan

Bij het maken van beplantingsplannen wordt rekening gehouden met verschillende zaken. Zonlicht is hier een voorbeeld van. Zo zijn sommige plekken binnen de tuin schaduwrijk en hierdoor erg geschikt voor bladplanten. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan de Ajuga en de Hosta uit ons assortiment. Voor de zonnige plekken binnen jouw tuin kan daarentegen gekozen worden voor kleurrijke, langbloeiende vaste planten. Door bij jouw beplantingsplan rekening te houden met verschillende standen van de zon en de planten hier op af te stemmen, zorg je voor een mooi contrast en zullen de planten goed bloeien en groeien.

Een beplantingsplan maken met PLANTWERK

Misschien klinkt het maken van een plan, makkelijker dan het daadwerkelijk was en loop je inmiddels toch vast op een aantal punten. Mocht je er zelf niet (meer) uitkomen, dan helpen wij van PLANTWERK je graag. Frank heeft een eigen ontwerpstudio waar hij al vele klanten hulp heeft geboden met het maken van een beplantingsplan. Zo zal hij aandachtig luisteren naar jouw wensen en kijken jullie samen naar wat hierin mogelijk is. Daarnaast wordt er naar gestreefd de inrichting van je tuin altijd zo te plannen, dat er in elk jaargetijde iets te zien is.

Bij PLANTWERK kweken wij zoveel mogelijk op een biologisch verantwoorde manier. Wij gebruiken geen bestrijdingsmiddelen!

PLANTWERK

blog!

Check hier de laatste nieuwe berichten!