Borderboeketten

Caroline vindt het leuk om boeketten te maken met de planten die wij kweken. Omdat we dachten dat het wel leuk zou zijn om deze boeketten ook aan te bieden in de vorm van een kant-en-klaar pakket (als plant in een p9 potje), hebben we de ‘Borderboeketten voor tuin en vaas’ ontwikkeld. Dit zijn planten die goed met en naast elkaar in een beplanting kunnen staan en ook nog eens leuk op vaas te zetten zijn! Uiteindelijk is het de bedoeling dat je meerdere pakketten met elkaar kunt verweven, waardoor er in de tuin het hele jaar door iets gebeurd.

Borderboeketten voor tuin en vaas door plantwerk

Onze borderpakketten zijn voor iedereen gemakkelijk te gebruiken. Ook al ben je geen tuinier. De enige regel die je in de gaten moet houden, is dat de planten op een afstand van zo’n 30 tot 40 cm. van elkaar geplant moeten worden. Dit doe je om concurrentie tegen te gaan. Verder kun je helemaal je eigen fantasie gebruiken. Dus je maakt de doos met het borderpakket open, zet de plantensoorten bij elkaar en vervolgens plaats je deze naar een plek in de border. Als alles goed verdeeld is, kun je aanplanten. Geef de planten vervolgens goed water en blijf dit volhouden totdat je merkt dat ze goed geworteld zijn. In principe kun je altijd aanplanten, maar in het najaar is dat meer gemakkelijk dan in het voorjaar. Dan kan er snel droogte ontstaan en drogen de planten in de grond uit.

Het hele jaar door genieten van planten uit de Borderboeketten voor tuin en vaas

Het is niet altijd gemakkelijk om een keuze te kunnen maken uit het grote assortiment planten die we bij PLANTWERK kweken. Daarnaast moet je bedenken of de planten die je mooi vind wel bij elkaar passen en met elkaar kunnen leven. Ook de plek is belangrijk. In de zon, of schaduw. Of misschien er tussenin? En welke hoogte heb je voor ogen? Zijn alle planten dan even hoog of zijn er leuke uitschieters. In de borderpakketten die we samenstellen houden we hier rekening mee. En we planten alles aan in de tuin van PLANTWERK om zo gedegen advies te kunnen geven en het proces te monitoren.

Voor ieder seizoen

Vier seizoenen lang genieten van een tuin gevuld met planten uit onze borderpakketten. We willen jou laten ervaren hoe je een tuinseizoen goed kunt beleven. Van april tot en met december. Er is altijd wel iets te zien en in bloei. De pakketten zijn op die manier opgebouwd. Het kweken van planten is een mooi vak, maar uiteindelijk moeten de planten naar tuinen en is het fijn als iedereen er plezier aan beleefd. We delen onze liefde voor planten graag met onze klanten.