PLANTWERK & Geveltuin planten

Bij PLANTWERK krijgen wij regelmatig een vraag over welke planten het beste in een geveltuin geplant kunnen worden. Dat is afhankelijk van de situatie. Eerst maar eens even het begrip ‘Geveltuin’. Een geveltuin moet liggen aan de voorkant van een huis dat grenst aan het trottoir. Gemeentegrond dus. Vanaf de muur van het huis mag je, als je een vergunning hebt, anderhalve stoeptegel weghalen. Per gemeente kan dit verschillen. En daar mag je dan planten inzetten. Dat is een geveltuin! Je kunt dus een geveltuin hebben met veel zon, halfschaduw of schaduw. Om te bepalen welke situatie voor jou geldt, kun je rekening houden met het volgende (in de zomertijd): zon – minimaal 5 uur zon per dag, halfschaduw: maximaal 4 uur zon per dag, schaduw: maximaal 2 uur zon per dag

Het hele jaar door genieten van geveltuin planten

Genieten van de schoonheid van een tuin. Dat is iets wat alle kwekers en tuinliefhebbers mee willen geven. Op dit moment kweken wij bij PLANTWERK zo’n 500 tot 600 verschillende tuinplanten. Hieronder zijn ook een groot aanbod vaste planten en siergrassen die je in een geveltuin kunt gebruiken. Een combinatie van wild en natuurlijk, maar daarbij wel eenvoudig te onderhouden. Daarnaast zijn subtiele kleuren en uitgesproken vormen, ook twee typisch kenmerken die tot de plantenlijst behoren.

Voorwerk

Een geveltuin is natuurlijk wel een aparte situatie. Tegels zijn eruit gewipt, maar de ondergrond is vaak heel hard. Daarom zullen niet alle planten het goed doen. Zorg er dus voor dat je het straatzand verwijderd en vervolgens de grond daaronder goed spit. Daarna ga je goede tuinaarde toevoegen. Dan pas is de border klaar om beplant te worden.

Al onze gekweekte tuinplanten zijn eenvoudig te bestellen via onze webshop. Zo belanden ze rechtstreeks van onze kwekerij, bij jou in de tuin.

Plezier in tuinieren

Vier seizoenen lang genieten van een tuin gevuld met planten in jouw nieuwe voortuin. Kies vooral mooie planten die sterk zijn. Hiervoor zullen wij suggesties doen. Je kunt bijvoorbeeld een borderpakket nemen zodat je niet alle ‘handleidingen’ van planten uitgebreid hoeft door te nemen. De borderpakketten zijn samengesteld zodat je alle planten door elkaar kunt zetten. De plantafstand van minstens 30 cm is dan wel belangrijk om aan te houden. En niet alles hoeft in 1 keer goed te zijn. Tuinieren is altijd vallen en weer opstaan. Dat maakt het ook een leuke bezigheid.

Geveltuin planten voor in de schaduw

Bij PLANTWERK kweken wij zoveel mogelijk op een biologisch verantwoorde manier. Wij gebruiken geen bestrijdingsmiddelen!