Piet Oudolf planten & PLANTWERK

Wij van PLANTWERK staan volledig achter de gedachtegang van de Piet Oudolf planten keuze. Piet Oudolf is een bekende Nederlandse tuinarchitect met vele successen in onder andere de Verenigde Staten, Zweden en Groot-Brittannië. Wat Piet Oudolf kenmerkt is zijn ‘Natural Garden’, ook wel natuurlijke tuin genoemd. Oudolf vindt dat een tuin de moeite waard moet zijn gedurende de vier verschillende jaargetijden. Hierbij dient een combinatie van grassen en planten zo goed mogelijk op elkaar afgestemd te worden dat in elk seizoen er een ware kleurenpracht is. Door deze combinatie zijn de Piet Oudolf planten ontstaan, combinaties planten en grassen die ook bij PLANTWERK gekweekt worden en beschikbaar zijn voor de verkoop.

Het hele jaar door genieten van Piet Oudolf planten

Genieten van de schoonheid van een tuin. Dat is iets wat alle kwekers en tuinliefhebbers mee willen geven. Op dit moment kweken wij bij PLANTWERK zo’n 500 tot 600 verschillende tuinplanten. Hieronder zijn ook een groot aanbod vaste planten en siergrassen die tot de Piet Oudolf plantenlijst behoren. Een combinatie van wild en natuurlijk, maar daarbij wel eenvoudig te onderhouden. Daarnaast zijn subtiele kleuren en uitgesproken vormen, ook twee typisch kenmerken die tot de plantenlijst behoren. Al onze gekweekte tuinplanten zijn eenvoudig te bestellen via onze webshop. Zo belanden ze rechtstreeks van onze kwekerij, bij jou in de tuin.

Plezier in tuinieren

Vier seizoenen lang genieten van een tuin gevuld met planten van Piet Oudolf. Mensen laten ervaren hoe eenvoudig tuinieren kan zijn, hen plezier laten krijgen hierin en elk seizoen iets nieuws laten ontdekken, dat is wat wij met onze gekweekte vaste planten en siergrassen, die toebehoren aan de planten van Piet Oudolf, willen bereiken. Wij vinden planten kweken en met tuinen bezig zijn, twee van de leukste dingen die er zijn. Hoe mooi is het, als we deze passie kunnen delen en overbrengen op onze klanten?

Piet Oudolf bij Plantwerk

19 september 2020 was voor ons een ontzettend leuke dag. Piet Oudolf kwam bij ons op bezoek. Wil je hierover meer lezen, ga dan naar de blog die we daarover schreven.

Piet Oudolf bij Plantwerk

19 september 2020 was voor ons een ontzettend leuke dag. Piet Oudolf kwam bij ons op bezoek. Wil je hierover meer lezen, ga dan naar de blog die we daarover schreven.

Piet Oudolf planten

Voor meer planten, ga naar onze webshop

Bij PLANTWERK kweken wij zoveel mogelijk op een biologisch verantwoorde manier. Wij gebruiken geen bestrijdingsmiddelen!

blog!

Check hier de laatste nieuwe berichten!